Sport a děti

Vždycky jsem ráda sportovala. A už jako malé dítě jsem nedokázala sedět na zadku na jednom místě déle než deset minut. A moje máma si říkala, že jsem asi tehdy musela být hodně hyperaktivní, protože i nyní nedokážu posedět v klidu. A do konce zvládnu v chůzi dokonce i jíst a myslím si, že bych v chůzi dokázala i spát. To je samozřejmě sranda a je to vtip. Nicméně ale když to vezmu zpětně, tak si pamatuji, že jsem opravdu celé dětství se hýbala a jenom jsem se neválela doma na gauči, jako to dělají třeba dnešní děti. Znám totiž případy, kdy malé děti často sedí u počítače nebo u mobilu a nic jiného nedělají.

Kluci fotbal milují.

Co je to zdravý životní styl a proč jim rodiče něco neřeknou? To je taky tím, že potom vzniká dětská obezita, což je škoda a je to smutné a hlavně nezdravé. A koukala jsem se na průzkum, kde je opravdu rok od roku čím dál tím více obézních dětí. A proč? A nejenom děti. Ale taky dospělí trpí velmi často obezitou. A s tím jde ruka v ruce i cukrovka. Myslím si, že je to opravdu škoda. Vím, že dnešní děti mají tolik možností, jak se zabavit anebo taky sportovat.

Já sportuji s dětmi často.

Třeba můj bratr jednou dělal sportovní klub, kde byla lehká atletika a také skoky přes překážky. Musím říct, že ze začátku měl bratr opravdu velké ambice a taky měl hodně návštěvníků. Hlavně dětí, které běh bavil, ovšem to vydržely asi jenom dva týdny, protože potom je to přestalo bavit, protože ty děti byly unavené. Je to opravdu velká škoda, protože dnešní děti už ani neví, co je to únava ze sportu. A co je na to ale špatného, že jsou děti po sportu unavené? Vždyť to je taky účel sportu ne? Srdce taky potřebuje pořádný „záhul“, aby vědělo, že žije ve zdravím těle. Co si naše tělo vezme ze života, když se bude stále válet na gauči nebo v posteli? Lidi, proberte se a sportujte. Později toho pak budete litovat.